Steigerbuis koppelingen

Steigerbuis koppelingen zijn te onderscheiden in drie soorten:

  1. Inbus koppelingen voor interieur gebruik
  2. Boutkoppelingen voor industrie en interieur gebruik
  3.  Spiekoppelingen voor steigerbouw

 

 

 

Op deze pagina willen we dieper ingaan op de verschillende mogelijkheden en verschillen.

 

De inbuskoppelingen zijn, zoals de naam al doet vermoeden koppelingen met een inbus. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende diameters: 26.9 / 33.7 / 42.4 / 48.3 / 60.3 mm. De inbuskoppelingen worden vooral gebruikt in het interieur. Door de gladde afwerking zijn ze uitermate geschikt op plekken waar veel mensen langskomen. Denk bijvoorbeeld aan trapleuningen, speeltoestellen, tafels, kasten en andere meubelstukken. Het werken met inbuskoppelingen is erg eenvoudig. Meestal is er maar 1 soort gereedschap nodig: de inbussleutel. De inbuskoppelingen zijn verkrijgbaar in wel 70 soorten. Zoekt u een koppeling die (nog) niet in ons uitgebreide assortiment zit? Neem dan contact met ons op!

 

De inbuskoppelingen, ook wel buiskoppelingen of steigerkoppelingen genoemd zijn ook verkrijgbaar in een mooie zwarte kleur. Ook zijn er vierkante koppelingen verkrijgbaar. Hier past een kokerbuis van 40x40 mm in.

 

Boutkoppelingen worden vooral gebruikt in de industrie. Doordat deze erg sterk en voordelig zijn, worden ze vooral gebruikt voor het maken van stellages die erg lang (buiten) moeten blijven staan. Als de bouten eenmaal vast zitten hoeven ze niet meer extra vastgemaakt worden zoals bij de spiekoppelingen. Boutkoppelingen zijn verkrijgbaar in kruis- en draaibare versie. Deze worden de boutkoppeling kruis en boutkoppeling draai genoemd. De diameter van een boutkoppeling is altijd 48.3 mm. Dit is de standaard steigerbuis maat. We zijn er op aanvraag wel andere soorten verkrijgbaar om een overgang te maken naar bijvoorbeeld 60.3 of 51 mm. Omdat deze koppelingen niet worden verhuurd zijn ze over het algemeen alleen nieuw verkrijgbaar.

 

Spiekoppelingen worden vooral gebruikt in de (steiger)bouw. In combinatie met goedkope gebruikte steigerbuizen kan er snel en stevig een steiger in elkaar gezet worden. De spiekoppelingen hebben altijd een diameter van 48.3 mm. Dit is de standaard steigerbuis maat.

 

De spiekoppelingen. Ook wel steigerkoppelingen of van Thiel koppelingen genoemd zijn er in een kruis (kruiskoppeling) of een draaibare versie (draaikoppeling). De koppelingen zijn er met een vaste of losse spie, waarbij een vaste spiekoppeling vrijwel altijd de voorkeur heeft. De spie kan dan bij het afbreken niet meer kwijtraken. Ook zijn er laskoppelingen verkrijgbaar. Deze worden gebruikt om twee buizen in de lengte aan elkaar te verbinden. Spiekoppelingen zijn meestal van het merk Van Thiel maar ook verkrijgbaar van het merk Geldria of Errem.

 

 

Omdat spiekoppelingen veel in de steigerbouw en verhuur worden gebruikt, kunnen deze vrijwel altijd gebruikt worden aangeboden.

Verzinkt

Ronde gegalvaniseerde inbuskoppelingen zijn de meest gebruikte...

Zwart gecoat

Nieuw in ons assortiment zijn de zwart gecoate inbuskoppelingen...

Vierkant

Sinds kort ook verkrijgbaar zijn de vierkante kokers en bijpassende koppelingen...